Integritetspolicy

Italian Brands integritetspolicy
Den nya europeiska dataskyddsförordningen GDPR (The General Data Protection Regulation träder i kraft
25 maj 2018.

Vad är GDPR?
GDPR är en ny, gemensam dataskyddsförordning för EU/EES och innebär bland annat hårdare krav på företags hantering och behandling av personuppgifter och ersätter den tidigare personuppgiftslagen PUL.
Ett av syftena med dataskyddsförordningen är just att skydda enskilda individers grundläggande rättigheter och friheter, särskilt deras rätt till skydd av personuppgifter.
Personuppgifter är all slags information som kan hänföras till en fysisk person som är i livet. Även bild- och ljudupptagningar som databehandlas kan vara personuppgifter även om inga namn nämns.
Behandling av personuppgifter är allt som sker med personuppgifterna och de åtgärder som vidtas med
personuppgifter utgör en behandling, tex registrering, organisering, strukturering, lagring, bearbetning,
överföring och radering.

Vilka personuppgifter samlar vi in?
De personuppgifter vi samlar in är uppgifter om namn, adress, telefonnummer och e-postadress för att vi ska kunna leverera de varor du beställer i vår webbshop, eller för att kunna skicka dig vår katalog om du har beställt den via vårt webbformulär. Uppgifter som är en förutsättning för att vi ska kunna hålla vårt avtal mot dig (s.k laglig grund). Vi samlar inte in uppgifter om personnummer eller betalningsinformation (hos oss betalar du antingen via PayPal eller Swish).

Hur länge lagrar vi dina uppgifter?
Vi sparar dina uppgifter till dess att köpet är genomfört inklusive leverans och för en tid av 36 månader för att kunna hantera reklamations- och eventuella garantiärenden.

Är dina uppgifter säkra hos oss?
Vi delar inte dina uppgifter med någon annan part. Vi ingår också s.k personuppgiftsbiträdesavtal med de partners vi har för att kunna bedriva vår verksamhet.

Vem är ansvarig för de uppgifter du lämnar?
Italian Brands AB, org. nr 556446-7917, med adress Ranhammarsvägen 20, 168 67 Bromma är personuppgiftsansvarig för företagets behandling av personuppgifter.
Vill du ha mer information om GDPR, läs vidare på Europeiska Kommissionen:

Italian Brands cookie policy
Vi använder oss av både mer varaktiga cookies och kortvariga cookies, med syftet att underlätta trafiken på vår webbplats och med det kunna förbättra vår kundservice och kundupplevelse. När du besöker vår webbplats sparas ”cookies” på din dator som används bl a för att hålla reda på vilka varor du lagt i varukorgen. Om du inte har cookies aktiverat i din webbläsare kommer du inte kunna genomföra ett köp. Om du har inaktiverat cookies kommer du dock fortfarande kunna surfa runt på vår webbplats.
Genom att använda cookies får vi information om bland annat vilka sidor du besökt på vår webbplats och i vår webbshop. Vi använder Google Analytics som är ett webbaserat analysverktyg som tillhandahålls av Google.

Italian Brands och sociala medier
Du kan för närvarande följa oss på Facebook, Instagram, Pinterest och Houzz. På dessa konton ansvarar Italian Brands endast för eventuella personuppgifter som Italian Brands själva publicerar eller kan påverka publiceringen av.