Recept

  • Sektion

  • Päronkaka med kolasås och färsk frukt

   Päronkaka med kolasås och färsk frukt

   Recept av Liselott Forslin

   recept-paronkaka-med-kolasas

   Saftig och god kaka som får smak av ingefära och kanel och toppas med söt kolasås, så kallad ”karamelliserad mjölk” och färsk frukt samt pinjekärnor.

    

   Visa hela receptet

  • Bistecca alla Fiorentina

   Bistecca alla Fiorentina

   Recept av Fabio Rubino

   Traditionellt sett grillas den toskanska kötträtten bistecca alla fiorentina över ved eller kol och serveras blodig och enkelt kryddad. Att florentinarna började kalla rätten ”bistecca” sägs härstamma från Medici-eran då resande engelsmän utbrast ”beef steak” vid åsynen av rostat kött på piazzorna i Florens under Festa di San Lorenzo, som firas den 10 augusti.

    

   Visa hela receptet

   Spara

   Spara

   Spara

   Spara

   Spara

   Spara

   Spara

   Spara

   Spara

   Spara

   Spara

  • Flankstek med salsa verde och bondbönor

   Flankstek med salsa verde och bondbönor

   Recept av Marco Manieri

   Flankstek är en styckningsdetalj som är ganska ny i våra köttdiskar. Den är en mycket smakrik detalj, men mycket grovfibrig. Därför behöver den skäras i tunna skivor tvärs över fibrerna för att upplevas som mör. Salsa verde är en pikant, smakrik sås att använda i små mängder, inte dränka maten som med brunsås. Den passar till både stekt, grillat och kokt kött.

    

   Visa hela receptet

   Spara

   Spara

  • Linguine alle vongole

   Linguine alle vongole

   Recept av Marco Manieri

   Linguine är den traditionella pastan att använda till skaldjur. Namnet betyder ”små tungor” och är den traditionella pastan att använda till skaldjur, men du kan ersätta den med spaghetti. Vongole är en liten medelhavsmussla som är högt skattad i hela Italien, men jag brukar ersätta den med vår lokala hjärtmussla. Detta är den vanligaste (och i mitt tycke bästa) versionen som ibland specificeras som in bianco, i vitt, vilket syftar till att den görs utan tomat.

    

   Visa hela receptet

   Spara

  • Ossobuco

   Ossobuco

   Recept av Marco Manieri

   Denna klassiska rätt från Milano är en av mina absoluta favoriträtter. Kalvlägg har en unik, fyllig och krämig smak från kombinationen ben, märg, kött och bindväv. Gremolata ger en välbehövlig fräschör. Det är också gott att laga oxsvans på samma vis, men då måste koktiden förlängas med cirka 2 timmar.

    

   Visa hela receptet

   Spara

  • Spaghetti aglio, olio e peperoncino

   Spaghetti aglio, olio e peperoncino

   Recept av Marco Manieri

   Denna rätt ser inte mycket ut för världen, men skenet bedrar. En lyckad spaghetti aglio, olio e peperoncino är något av det godaste som finns. Recept på denna rätt finns i var och varannan italiensk kokbok, ändå är det förvånansvärt få utanför Italien som provat den. Om du bara ska testa ett enda recept i denna bok, så är det detta!

    

   Visa hela receptet

   Spara

  • Melanzane ripiene

   Melanzane ripiene

   Recept av Fabio Rubino

   Aubergine fylld med grönsaksröra och som avslutas i ugnen. En härligt doftande vegetarisk rätt.

    

   Visa hela receptet

x