Frågor köp / sälj begagnad ILVE

ILVE producerar varor som är gjorda för att hålla i många många år, och därför är det roligt att se att de fortfarande har värde även när de har några år på nacken. Ibland kan produkten behöva service, och det lönar sig oftast att åtgärda eller förnya delar som slitits ut eller på något sätt skadats.

 

Vad kan vi hjälpa till med?
Vi kan hjälpa till med att identifiera produkten, antingen via produktens typskylt, eller via produktens utseende. Läs här hur du kan hitta typskylten beroende på vilken sorts produkt du har.

För att vi ska hjälpa till är det viktigt att produkten är producerad för Sverige. Informationen hittar du på modellens typskylt (Destinationsland: SE).

Vad kostar service av ILVE produkt?
Vi kan inte svara på frågor om kostnader för eventuella reparationer. Kontakta istället ett serviceföretag och begär in offert. Se lista över serviceföretag som kan våra produkter och kan hjälpa till. Prisbilden utgår helt ifrån vad det är för fel, eventuella reservdelar som behövs och hur lätt/svårt det är att reparera. Gäller produktens garantitid fortfarande kan du anmäla ditt ärende enligt instruktionerna här.

Finns det reservdelar?
Generellt sett finns alla reservdelar fortfarande att köpa. Vissa reservdelar har vi alltid på lager, men om du har en äldre produkt kan det ta lite tid att identifiera och beställa rätt delar. Det finns till exempel inte längre reservdelar för induktion före 2012, och exteriöra delar för spisar före 2003. Läs mer här

Tänk på att all reparation med reservdelar som kräver ingrepp i produkten, ska utföras av behörig tekniker. De reservdelar som kräver ingrepp i spisen säljs enbart via serviceföretag. Däremot kan du som privatperson beställa reservdelar som gångjärn, yttre brännardelar, och ugnspackning beställa direkt via oss och byta ut själv. 

Reservdelslagret ligger i Stockholm. Vi har inga reservdelar som kan köpas direkt i vårt showroom, det ska beställas genom att maila reservdelar@italianbrands.se

 Alla våra reservdelar är original ILVE.