Elinstallation

Vänd dig alltid till behörig elektriker för korrekt installation av en ILVE spis eller inbyggnadsprodukt,  och följ installationskrav- och anvisning för respektive produkt.
 • Alla ILVEs spisar, ugnar och hällar levereras utan elanslutningssladd
 • Uppgifter om din produkts eleffekt och avsäkring hittar du på produktsidorna under respektive modell/storlek
 • Spisen / inbyggnadsugnen har 230 volt elementspänning och levereras alltid utan elsladd
  Behörig elektriker måste ansluta en elsladd på kopplingsplinten bak på spisen. Där sitter ett elschema som visar hur man kan koppla 1-fas+N+J, 2-fas+N+J eller 3-fas+N+J, beroende på hur stor totaleffekten är
 1. Hur stor säkring behöver jag?
  På vår hemsida finns uppgifter om totala eleffekten och vilken säkring man ska använda. Sök på produkt/modell/storlek för att hitta rätt information.
 2. Stämmer det att spisen är på 14000 Watt ?
  Sök på produkt/modell/storlek för att hitta information om totala eleffekten. På märkskylten som sitter på ugnskanten när man öppnar luckan finns också totaleffekten angivet.
 3. Kan jag koppla in spisen / ugnen på 3-fas ?
  Spisen / inbyggnadsugnen har 230 volt elementspänning och levereras alltid utan elsladd. Behörig elektriker måste ansluta en elsladd på kopplingsplinten bak på spisen. Där sitter ett elschema som visar hur man kan koppla 1-fas+N+J, 2-fas+N+J eller 3-fas+N+J, beroende på hur stor totaleffekten är.
 4. Kan jag ansluta spisen / ugnen med stickkontakt ?
  Elektrikern kan montera en perilexkontakt för 16 amp, men eftersom den är ganska kraftig så räcker inte utrymmet bakom spisen till och därför är fast anslutning att föredra.
 5. Hur stor är elförbrukningen ?
  Alla ILVEs ugnar är energiklassade i klass A, vilket innebär att de klarar högt ställda krav på energisnålhet.