Melanzane ripiene

Recept av Fabio Rubino

recept-melanzane-ripiene2

Aubergine fylld med grönsaksröra och som avslutas i ugnen. Fint vegetariskt alternativ som matig förrätt eller lätt varmrätt.

 6 personer

1 auberginer ca 200-250 gr per person
2 stjälkar stjälkselleri
2 morötter
1 gul lök
ca 200 gr zucchini
1 burk passerade tomater 400-500 gr
Buljong
Vitlök
Olivolja
2-3 st buffelmozarella
Parmesan 22 månader
Basilika
Salt & peppar

1. Halvera auberginen, och gröp ur köttet.
2. Hacka selleri, morötter, lök, zucchini och det urgröpta aubergineköttet.
3. Hetta upp olivolja och vitlök i en panna och låt de hackade grönsakerna fräsa en stund.
4. Tillsätt de passerade tomaterna och låt puttra långsamt en bra stund, häll på lite buljong med jämna mellanrum. Såsen ska inte vara för tunn.
5. När såsen är färdig efter ca 1 timme, fyll de urgröpta auberginhalvorna med grönsaksröran, lägg på parmesan och grovhackad mozarella.
6. Avsluta med riven parmesan och sätt in i ugnen i ca 20 min på 190°C tills auberginen har fin yta.

Dekorera med basilikablad och servera med en grönsallad.

Skriv ut recept