Recept

    • Sektion

    • Päronkaka med kolasås och färsk frukt

      Päronkaka med kolasås och färsk frukt

      Recept av Liselott Forslin

      recept-paronkaka-med-kolasas

      Saftig och god kaka som får smak av ingefära och kanel och toppas med söt kolasås, så kallad ”karamelliserad mjölk” och färsk frukt samt pinjekärnor.

       

      Visa hela receptet

    • Bistecca alla Fiorentina

      Bistecca alla Fiorentina

      Recept av Fabio Rubino

      Traditionellt sett grillas den toskanska kötträtten bistecca alla fiorentina över ved eller kol och serveras blodig och enkelt kryddad. Att florentinarna började kalla rätten ”bistecca” sägs härstamma från Medici-eran då resande engelsmän utbrast ”beef steak” vid åsynen av rostat kött på piazzorna i Florens under Festa di San Lorenzo, som firas den 10 augusti.

       

      Visa hela receptet

      Spara

      Spara

      Spara

      Spara

      Spara

      Spara

      Spara

      Spara

      Spara

      Spara

      Spara

    • Flankstek med salsa verde och bondbönor

      Flankstek med salsa verde och bondbönor

      Recept av Marco Manieri

      Flankstek är en styckningsdetalj som är ganska ny i våra köttdiskar. Den är en mycket smakrik detalj, men mycket grovfibrig. Därför behöver den skäras i tunna skivor tvärs över fibrerna för att upplevas som mör. Salsa verde är en pikant, smakrik sås att använda i små mängder, inte dränka maten som med brunsås. Den passar till både stekt, grillat och kokt kött.

       

      Visa hela receptet

      Spara

      Spara

    • Linguine alle vongole

      Linguine alle vongole

      Recept av Marco Manieri

      Linguine är den traditionella pastan att använda till skaldjur. Namnet betyder ”små tungor” och är den traditionella pastan att använda till skaldjur, men du kan ersätta den med spaghetti. Vongole är en liten medelhavsmussla som är högt skattad i hela Italien, men jag brukar ersätta den med vår lokala hjärtmussla. Detta är den vanligaste (och i mitt tycke bästa) versionen som ibland specificeras som in bianco, i vitt, vilket syftar till att den görs utan tomat.

       

      Visa hela receptet

      Spara

    • Ossobuco

      Ossobuco

      Recept av Marco Manieri

      Denna klassiska rätt från Milano är en av mina absoluta favoriträtter. Kalvlägg har en unik, fyllig och krämig smak från kombinationen ben, märg, kött och bindväv. Gremolata ger en välbehövlig fräschör. Det är också gott att laga oxsvans på samma vis, men då måste koktiden förlängas med cirka 2 timmar.

       

      Visa hela receptet

      Spara

    • Spaghetti aglio, olio e peperoncino

      Spaghetti aglio, olio e peperoncino

      Recept av Marco Manieri

      Denna rätt ser inte mycket ut för världen, men skenet bedrar. En lyckad spaghetti aglio, olio e peperoncino är något av det godaste som finns. Recept på denna rätt finns i var och varannan italiensk kokbok, ändå är det förvånansvärt få utanför Italien som provat den. Om du bara ska testa ett enda recept i denna bok, så är det detta!

       

      Visa hela receptet

      Spara

    • Melanzane ripiene

      Melanzane ripiene

      Recept av Fabio Rubino

      Aubergine fylld med grönsaksröra och som avslutas i ugnen. En härligt doftande vegetarisk rätt.

       

      Visa hela receptet