NYHETER

 

Majestic – ny generation

Majestic, professionell matlagning med stil

ILVEs mäktigaste pjäs Majestic presenterar vi med ett antal intressanta nyheter.

Spisen har en helt ny, mer teknisk TFT ugnsdisplay som är utvecklad för att mycket enkelt och intuitivt styra och välja ugnsfunktioner.

Inuti ugnen sker det också förändringar; ugnens insida har en “easy-clean” ytbeläggning för att lättare hålla ugnen ren, den har 2 stora halogenlampor för bättre visuell kontroll; volymen är större (den största ugnen, vår maxiugn har en volym på 97 liter) och ugnslucka och låda stängs med mjukstängande gångjärn.

Alla gasspisar kommer med ILVEs nya, högeffektiva och uppgraderade brännare, alltid i högkvalitetsmässing som nu fått en nanoteknologisk non-stickyta för lättare rengöring.

Majestic går nu även att beställa i färgen svart blank, och om du vill skapa en helt unik produkt går det att välja en valfri RAL-färg.

Till beslagen i mässing, krom och brons kommer även koppar.


 

Noblesse

Noblesse dekorram

För dig som uppskattar Nostalgieseriens klassiska och eleganta uttryck och vill ha ytterligare något – varsågod,  Noblesse! Noblesse är en serie dekorativa ramar som monteras på Nostalgiespisarnas ugnsluckor och som vi erbjuder i samma fina färger och material som handtag och vred till Nostalgie.

Noblesse kan väljas till på Nostalgiespisar i storlek 90 – 100 – 120 – 150 cm bredd. När du vet vilken färg och beslag din spis ska ha kan du sen välja till en Noblesse ram. Spisarna finns i åtta olika färger och beslagen är i mässing, krom, brons eller koppar (ny färg!). Med ramar i mässing, krom eller brons får du ofantligt många kombinationsmöjligheter som innebär att du i princip kan skräddarsy din spis.

Kanske en vit spis med mässingsbeslag och ram i krom ? Eller en svart spis med kopparbeslag och ram i mässing?

Och skulle du hellre vilja ha spisen med stängda luckor, går det också bra.


 

Professional Plus – ny generation

Professional Plus Hi-Tech får nytt vred

Hi-Techseriens rena och minimalistiska utseende får ytterligare ett ansiktslyft med det nya vredet – ett kraftfullt, runt vred i rostfritt med fint räfflad greppyta – allt för att ytterligare förstärka känslan av att ha en professionell pjäs med restaurangkökskänsla hemma.

Inuti ugnen på både Hi-Tech och Nostalgie sker det också förändringar; ugnens insida har en “easy-clean” ytbeläggning för att lättare hålla ugnen ren, den har 2 stora halogenlampor för bättre visuell kontroll; volymen är större (den största ugnen, vår maxiugn har en volym på 97 liter) och ugnslucka och låda har mjukstängning.

Alla gasspisar kommer med ILVEs nya, högeffektiva och uppgraderade brännare, alltid i högkvalitetsmässing som nu fått en nanoteknologisk non-stickyta för lättare rengöring.

Och skulle du vilja ha spisen i en helt egen färg går det också bra – välj en färg i RAL-systemet och specialbeställ en helt unik och individanpassad spis.


 

Colonna Stellata

En serie nya proffsiga ugnar i serien Slim Line med fantastiska funktioner för den dedikerade hemmakocken som vill kunna laborera med temperaturer och utmärkta möjligheter för att preparera, hantera, tillaga och förvara maten.

Ultrakombiugn 3-i-1
Em kompaktugn som kombinerar tre tillagningsmetoder; varmluft, ånga och mikro, allt i en och samma ugn, där insidan är helt i rostfritt stål och har högdensitetsisolering.
Ugnen styrs med en TFT display, för smidig och intuitiv manövrering och kontroll, och har stektermometer.

Hälsosam ångkokning med ångtemperatur mellan 40-100°C, och utmärkt för sousvide tillagning för vakuumförseglad mat. Vattnet fylls enkelt på framifrån till 1-literstanken.

Ugn 30-250°C och med varmluft som snabbt uppnår önskad temperatur, och med grillfunktion för perfekta ytor och slutfinish.

Mikrofunktion när du behöver snabbheten i tillagningen.

Blast chiller – bevarar, tillagar, förvarar
Vårt mest avancerade system för att optimera matlagningen när du vill säkerställa genomgående kvalitet och bra hantering av fina råvaror.

Egenskaper som blast chilling, frysning, jäsning av degar, uppvärmning och lågtemptillagning. I kombination med vakuumförsegling kan du tillaga med sousvideteknik. Genom funktionen blast chilling fryser maten snabbt och behåller mikrokristallsstrukturen som innebär att volym och vatteninnehåll bibehålls vid upptining till rumstemperatur.

Genom att kyla din mat från ugnstemperatur till 4°C på några minuter, kan du förvara maten säkert i kylen i upp till 5-7 dagar; perfekt när man vill förbereda och preppa för att senare kunna slutföra tillagningen.

Vakuumförseglaren/sousvidemaskinen,perfekt att använda ihop med ultrakombiugnen och blast chillern och i smidigt lådformat som kan monteras ihop med ugnarna.
Drar ut upp till 99% luft, försluter, marinerar och mörar.


 

Pizzaugn 400°

Med ILVEs pizzaugn får du en ugn som går upp till 400°C och som bakar en perfekt pizza på bara några få minuter.

Pizzaugnen har en speciell konstruktion med deflektorer ovantill och undertill i ugnen som skapar en slags “föneffekt” för en ultimat bakning. Ugnens insida är tillverkad helt i rostfritt stål, vilket möjliggör den höga temperaturen.

Förutom att baka fantastiska pizzor kan ugnen även användas som vanlig ugn men då utan deflektorerna.
Med ugnen kommer också bra tillbehör som grillnät och den stora, breda pizzaspaden.

Buon appetito!


 

Välj egen färg på din ILVE spis

Välj din RAL-färg
I det standardiserade RAL färgsystemet finns upp till 1625 olika unika färger som du nu kan beställa på din spis och fläkt. Produkterna tillverkas av ILVE i samma högkvalitativa emaljeringssystem som på våra standardfärger och innebär en högblank och extremt tålig färg. Vill du skapa din helt unika pjäs väljer du RAL-kod och beställer spis och/eller fläkt med RAL-tillägg.

Specialbeställ RAL-färg på spismodellerna Majestic och Majestic Techno, Professional Plus Hi-Tech och Nostalgie, den nya modellen/varianten Noblesse samt på fläktarna AM, AG och vår Noblesse. Vi rekommenderar att RAL-färgen väljs från fysiskt färgprov.

I kombination med beslag i rostfritt, mässing, krom, brons och koppar är möjligheterna oändliga!

Om RAL
RAL är ett färgsystem som utvecklades 1925 i Tyskland (av RAL Deutsches Institut für Gütesicherung und Kennzeichnung ), för att skapa ett enkelt system för att visa kulörer. Systemet grundades på initiativ av industrin och används som standard i metallindustrin. Det började med 40 kulörer men är numera över 200 i det som kallas RAL Classic och över 1600 kulörer i RAL Design.